Sluiten

5x een ZOMERtip: gezond de zomer door

Tips

Publicatiedatum 5 juli 2016

Persoonlijk houd ik erg van de zomer (als de zon tenminste schijnt). Van de zon word ik vanzelf al (nog) vrolijker en met mij vele anderen, dus de sfeer wordt overal ook beter. In deze blog wil ik je 5 tips geven om gezond van de zomer te kunnen genieten.

1: ZON

De zon zorgt ervoor dat er via de huid vitamine D wordt aanmaakt. Vitamine D helpt bij de opname van calcium en fosfor uit voeding. Op deze manier heeft het ook invloed op de stevigheid van je botten en gebit. Het advies van de Gezondheidsraad is dagelijks 15-30 minuten buiten te zijn met hoofd en handen onbedekt om je huid genoeg vitamine D te laten aanmaken. En verder smeer je je natuurlijk in.

zomertip 2: ONTSPANNING

Voor veel mensen is het moeilijk om te ontspannen. De zomer is bij uitstek de gelegenheid om hier mee te beginnen. Plan elke dag een rustmoment. Ga bijvoorbeeld buiten een rondje lopen of in de tuin genieten. Neem verder ook eens een dagje vrij om naar het strand of een speelgelegenheid met de kinderen te gaan.

En vergeet dit dan ook niet om na de zomer door te zetten. Als jij namelijk genoeg ontspant, heb je meer energie en ben je productiever. Dit geldt voor iedereen uit het gezin.

zomertip 3: MOVE

Blijf vooral in beweging tijdens de zomer. Stuur de kinderen naar buiten, zodat ze lekker buiten kunnen spelen en dus bewegen. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of als je op de camping of in het hotel een zwembad hebt, ga lekker een half uurtje zwemmen. Je mag natuurlijk ook de sportschool in, maar er zijn ook genoeg dingen die je buiten kunt doen.

Kijk op de Facebookpagina van Bootcamp for Every Body voor schema’s die je in de vakantie kunt doen en waar je geen sportschool voor nodig hebt. Deze kun je samen met het hele gezin doen.

zomertip 4: EET

Geniet van je eten! En ja op je vakantie mag je echt wel een keer een ijsje nemen. Geniet ervan! De zomer is bij uitstek het seizoen om jezelf aan te leren om lekker veel groenten en fruit te eten.

zomertip 5: REALISTISCH

Wees realistisch met je gedachten. Wees niet te streng voor jezelf met wat je allemaal moet van jezelf. Vaak ga je dan uit van een ‘alles-of-niets’ benadering en dit is ook niet realistisch. Je gaat dat namelijk niet volhouden.

Dit is ook de reden dat ik altijd adviseer om stap voor stap een gezonde leefstijl aan te nemen. Een voorbeeld is om niet gelijk van 0 naar 5x per week sporten te gaan, maar begin met 2x per week in jouw ritme te krijgen. En als jij je lekkerder voelt, komt dit ook over op je kinderen. Dus wees realistisch met wat je van jezelf vraagt.

Dit zijn mijn 5 zomertips. Heb jij nog een zomertip?

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.