Sluiten

4 leuke fietsgadgets: pimp je ride!

Artikel

Publicatiedatum 15 mei 2017

Fietsgadgets maken je fietstocht nóg leuker, avontuurlijker en/of veiliger. Tegenwoordig heb je de keuze uit veel verschillende soorten fietsaccessoires. Je zou denken dat de fiets na al die jaren uitontwikkeld is, maar niets is minder waar. Wij laten je zien welke nieuwe technologische snufjes en leuke fietsgadgets verkrijgbaar zijn. Zodat je onderweg van alle gemakken bent voorzien en je nóg meer van je fietstocht kunt genieten.

1. Deze fietsgadget van de toekomst wijst je de weg: de Smart Jacket

Ongeveer 1 op de 3 jongeren gebruikt zijn smartphone wel eens op de fiets, om te bellen, te appen of om de weg te vinden. Hierdoor ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties en is de kans op een fietsongeval veel groter. Maar hier wordt nu een handig snufje voor ontwikkeld, namelijk de Smart Jacket.

De Smart Jacket is een innovatieve jas, ontwikkeld door Vodafone en de Fietsersbond in samenwerking met een innovatie-lab. Hiermee kun je door middel van een ingebouwde Raspberry pi zonder op je smartphone te kijken, gemakkelijk kan navigeren door de stad. Hij werkt simpel, je plant je route op je telefoon en stopt de telefoon in je jaszak. De jas weet wanneer je een afslag moet nemen en door de ingebouwde LEDs zie je als fietser op de mouw van je jas welke richting je op moet. De jas wijst je de weg. Andere verkeersdeelnemers zien op de rug van je jas een pijl naar rechts of links. Als de bestuurder die achter je rijdt je voorrang geeft of een dank gebaar maakt met de hand, komt er een ‘Thanks’ en een smiley op de jas te staan.

Deze super slimme fiets gadget bevindt zich momenteel nog in de ontwikkelfase. Het is nog niet bekend wanneer de jas op de markt komt.

2. Nooit meer losse lampjes op je fiets met de slimme Revolights Eclipse+

Lampjes op je fiets zijn altijd een probleem. De vaste lampen op je fiets zijn al heel lang kapot en je vergeet steeds om ze te laten maken. In plaats daarvan heb je losse lampjes, maar die vergeet je vaker wel dan niet, waardoor je in het donker fietst. Of je vergeet ze eraf te halen waardoor ze weer eens worden gestolen.

Revolights Eclipse+ biedt dé oplossing. Dit verlichtingssysteem bestaat uit vier ledverlichtingbogen die je aan de band en spaken van je fiets bevestigd door middel van een clip. De batterijen in de lampen gaan zo’n vier uur mee en zijn oplaadbaar met een micro- USB kabel. Met deze fiets gadget ben je 360º zichtbaar voor andere weggebruikers en het licht van je voorwiel verlicht de weg waardoor je er ook zelf profijt van hebt. De rode strip aan achterkant heeft zelfs een remlichtfunctie zodat automobilisten en andere fietsers zien dat je actief vaart aan het minderen bent. De lampen gaan automatisch aan als het donker wordt!

Bij de Revolights Eclipse+ zit ook een app. In de lampjes zit bluetooth die signalen doorgeeft aan de app. Hiermee kun je de status van je batterij zien en weet je dus wanneer je de verlichting moet opladen. Je krijgt inzicht in de afstand die je hebt afgelegd, je snelheid en je kunt de weersvoorspelling zien.

3. Siva Cycle fietsgadget: je smartphone opladen met je eigen fietsenergie

We zitten tegenwoordig hele dagen te bellen, te appen, muziek te luisteren en doen allerlei andere activiteiten op onze smartphones. Allemaal batterij vretende activiteiten. Je herkent dan ook vast wel dat vervelende gevoel wanneer de batterij van je smartphone bijna leeg is. En het daarbij horende zenuwachtige gevoel of er wel ergens een plek is om hem op te laden!

Siva Cycle heeft daar iets op bedacht: ‘The Atom’. Een lichtgewicht generator die je op je fiets kan monteren tussen het frame en het wiel. Hij slaat de energie je produceert tijdens het fietsen op en laadt daarmee al je usb apparaten op terwijl je fietst. ‘The Atom’ is ook erg handig te gebruiken als oplader voor je GPS- systeem als je een fikse fietstocht hebt gepland. Super handig dus deze fiets gadget!

4. Het SmartHalo bike syteem verandert je fiets in een slimme fiets

SmartHalo is een van de nieuwste fietsgadgets die handig is voor alle fietsliefhebbers. Hij stippelt fietsroutes voor je uit, zorgt ervoor dat je fiets niet wordt gestolen en kan nog veel meer.

De SmartHalo is een apparaatje dat je op je stuur bevestigt. Via bluetooth verbind je de SmartHalo met je smartphone waardoor hij automatisch data bijhoudt via een app. Omdat het apparaat op je stuur bevestigt zit, hoef je niet meer op je telefoon te kijken waar je heen moet of hoe hard je fietst. Heel erg veilig dus! Heb je een lange dag gehad en ben je vergeten waar je je fiets had geparkeerd? De app zal je aan de laatst bekende locatie herinneren.

Naast een navigatie biedt deze fietsgadget ook een anti-diefstalfunctie. Een interne bewegingssensor van de SmartHalo zorgt ervoor dat wanneer er lang wordt geknoeid met jouw heilige tweewieler een hard alarm afgaat. Zodra het donker wordt word het licht van de SmartHalo automatisch ingeschakeld. Hoe handig is dat! Met de app kun je daarnaast doelen stellen voor je fietstocht. Door de koppeling met je smartphone, is dit fiets accessoire ook in staat om je snelheid, actieradius en calorieverbruik bij te houden.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.