Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

1 dec
Nationaal Coach Congres

Evenement

Op vrijdag 1 december organiseert NLcoach het Nationaal Coach Congres met als thema: ‘Op zoek naar een integrale coachbenadering’.

Het Nationaal Coach Congres is hét evenement om als trainer-coach in contact te komen met collega trainers en coaches uit allerlei takken van sport. Een unieke gelegenheid om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen.

Integrale coachbenadering

Iedere coach zal het beamen; De trainer-coach is een duizendpoot. Als coach moet je van ontzettend veel onderwerpen op de hoogte zijn wil je optimaal rendement kunnen halen uit je team of sporter. Echter lijkt het erop dat het vak steeds complexer wordt, dat er steeds meer onderwerpen bij komen en dat er inhoudelijk steeds meer van je wordt verwacht! Om toe te werken naar een coachbenadering die allesomvattend is; met andere woorden: een benadering waarin alles zit is het belangrijk om te weten hoe deze benadering er voor jou (en op jouw niveau) uit kan zien.

Het High Performance Team van NOC*NSF heeft op weg naar een integrale benadering van de topsportbegeleiding de volgende expertisegebieden gedefinieerd: medische zorg, voeding, conditie- en krachttraining, begeleiding prestatiegedrag, technologische ondersteuning, en visuele training. Op ieder onderdeel heeft NOC*NSF de beste mensen aangesteld die bijdragen aan prestaties op het allerhoogste niveau. Dit geldt dus voor de absolute bovenkant van de piramide. Echter hebben de meeste trainer-coaches niet de luxe om allerlei specialisten in te zetten en zijn ze dus veelal op zichzelf en de eigen kennis aangewezen.

Tijdens de komende editie van het Nationaal Coach Congres gaan we op zoek naar een coachbenadering die voor jou, naar jouw denken; allesomvattend is. Wanneer is deze benadering voor jou, op jouw niveau compleet? Welke onderwerpen / categorieën zijn belangrijk in jouw coaching? Waarin excelleer je? Waarin moet je nog stappen zetten? Waar wil jij je op focussen? De vraag die je jezelf kunt stellen is; op welke terreinen ben ik inhoudelijk onderlegd en op welke terreinen dien ik mijzelf nog te ontwikkelen / verbeteren.

In dit Nationaal Coach Congres vind iedere trainer-coach antwoorden op onderwerpen waarvan je nog niet zoveel kennis hebt en raak je geïnspireerd door topcoaches en vakspecialisten die hun kennis en ervaringen met jou delen!

Programma

Het programma staat onder leiding van dagvoorzitter Tom van ‘t Hek.

Bekijk het tijdschema van het congres.

Plenaire deel

In het plenaire deel komt Algemeen Directeur van PSV en voormalig volleybalbondscoach Toon Gerbrands aan het woord. In dit deel wordt gesproken over de totstandkoming van een coachvisie waarbij tevens ingegaan wordt op hoe een integrale benadering voor de coach eruit ziet / kan zien.

Workshoprondes

Na het plenaire deel volgen twee workshoprondes van een uur. Je kunt twee workshops kiezen uit een totaal van twaalf workshops

Topcoach colleges

Ook in deze editie van het Nationaal Coach Congres zullen vijf Topcoaches een inspiratiesessie verzorgen. Je kunt één van de vijf inspiratiesessies volgen. De sessies hebben als thema: Mijn visie op coaching en het behalen van prestaties.

Diner

Na de Topcoach colleges vindt het diner plaats. De eerste gang wordt een ‘Walking Dinner’ gang. Je kunt allerlei hapjes en drankjes nuttigen en een bezoekje brengen aan de bedrijvenmarkt. Na deze gang gaan we aan tafel waar we vervolgens zullen spreken over allerlei coach onderwerpen. In deze gang zullen ook vele Topcoaches aanschuiven waarmee je in gesprek kunt gaan. Tussen de gangen door is er een plenaire bijdrage.

Papendal

Het congres vindt plaats op het terrein van Hotel en Congrescentrum Papendal en begint om 14.00 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Bekijk het hele programma op de website van NL Coach

Datum

1 december 2017

Locatie

Papendal, Arnhem

Website

https://www.nlcoach.nl/event/nationaal-coach-congres-2017-1-december-2017-arnhem/

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.